ELGTUN

En «Elgtun-opplevelse» på Viltgården. Det er mange av dere som tidligere har besøkt Elgtun på Landeskogen og har savnet denne fantastiske opplevelsen de siste årene.

Fra sesongen 2023 kan vi endelig ønske dere velkommen igjen, men nå her hos oss på Viltgården. Her vil dere møte nye og gamle ansatte guider som har vært en del av Elgtun siden etableringen i 2015.

Nærmere kommer du ikke

TÅLMODIGHET, TILLIT OG GODT STELL
Vi er veldig glade i elgene våre og gjør alt vi kan for at de skal ha et godt liv her hos oss på Viltgården. Som kompetansesenter for elg har vi en plikt og en unik mulighet for å studere og lære om elgens rutiner og særegenheter.

Denne kunnskapen ønsker vi å dele med alle, og med det bidra til en best mulig forvaltning av de ville bestandene i Norge.

Fra de er små kalver følger vi dem tett gjennom ungdomstiden og ser hvordan de utvikler seg til flotte okser eller kuer. Det tette samkvemmet gjør at vi, med hånden på hjertet, kan si at vi har hjerte for elg!

ER ELGENE VIRKELIG TAMME?
Dette er noe mange av våre gjester lurer på. Frykten for elg i vill tilstand er helt på sin plass, og en ku med kalv kan opptre svært truende.  Men, ja, våre elger er født i parken hos oss og har blitt tilvendt mennesker fra dag én, så de er håndtamme. Men, vi må aldri glemme at det er store dyr med instinktene på plass. Derfor sier vi alltid at parken skal være på dyrenes premisser og all kontakt med elgene skal være sammen med en av dyrepasserne.


TAMME ELGER KAN LÆRE OSS MYE - OM ELG
Meningen og målsettingen med Elgtun på Viltgården er å være et kompetansesenter for elg. Vi har opparbeidet oss mye kunnskap gjennom årene og dette vil vi gjerne formidle til våre gjester, såvel som til forskning og forvaltningsorganer som Viltnemda, jaktorganisasjoner, lag og foreninger som har interesse i hjortevilt.

Vårt tilbud, som innebærer at publikum kan komme helt nær elgene for å klappe dem og fore dem, er en unik mulighet til å oppleve skogens konge på VELDIG nært hold.

OBS! For best mulig opplevelse bør du være til stede når vi starter dagens program kl 12.00.
Du kan glede deg!

Logo Elgtun

Vi holder åpent hver dag hele sommeren fra 10. juni til 31. august

Åpningstider sesongen 2024:
10 juni til 31. august.
kl. 11.00 - 15.00 (foring: kl. 12.00)

Partnersamarbeid:

elgsafari + ELGTUN

ET SAMARBEID - TROLL AKTIV OG VILTGÅRDEN
Elgtun har nå flyttet fra Landeskogen til oss her på Viltgården og vi har slått oss sammen med Troll Aktiv for å lage elgopplevelsen komplett.

Elgsafari er en hyggelig kveldstur i minibuss for å se elg ute i terrenget, kombinert med et besøk på Elgtun-Viltgården for en nærmere kikk på skogens konge. Her kommer du helt nær elgene og kan bli med på fôring av dem. Dyktige guider gir utførlig informasjon om dyrene underveis.


Turen starter på Troll Aktiv og svinger opp gjennom de skogkledde åsene ovenfor Evje -opp til oss på Viltgården.

Bli med på en helt spesiell safari og opplev hvordan disse imponerende dyrene lever. Det blir også tid til å utforske et beverhabitat underveis.

Klikk på logoen for mer informasjon og bestilling via Troll Aktivs nettside:
Logo Troll Aktiv