HUNDETRENING

Som det eneste stedet i Norge, er viltgården et godkjent område hvor du kan teste hunden din mot elg ved hegn. Vårt hovedmål er å hjelpe nettopp din hund, og ikke minst, bidra med gode råd også for eierne.

Gården tilbyr også tilrettelagte aktiviteter og overnattinger utenom det vanlige.

METODIKK

ANALYSE - TRENING - ENDRING
Viltgårdens treningsmål er å legge grunnlaget for gode jaktopplevelser for hund og jeger. Vi hjelper valper og unghunder til å forstå oppgaven sin og bygger et godt forhold mellom hund og jeger.

Noen hunder har endret adferd etter en dårlig opplevelse med elg. Ofte kan dette løses med opptrening av trygghet sammen med hundefører og hund i nærkontakt med elg.

Dette kan vi tilby i kontrollerte former.

HUNDETRENING MED ELG I HEGN
Vår spesialitet er å trene elghunder på elg i trygge omgivelser. Elgene våre bryr seg ikke om hundene, men gjett om hundene bryr seg! Det å kunne trene hundene under trygge og kontrollerte former gir en unik mulighet som bare må prøves.
INNKALLINGSKURS
Setesdalens Kennel i samarbeid med Viltgården arrangerer kurs i grunnleggende innkalling. Kurset ble holdt to ganger sist år og med gode tilbakemeldinger. Instruktør for kurset er Bjørnar Gyberg, som har lang fartstid fra Forsvarets Hundetjeneste, og har trent frem gråhunden Setesdalens Zelda. Meld deg på under Kurs & samlinger.
TRENINGSLÆRE OG ANATOMIKURS
Kurs i grunnleggende treningslære og hundens anatomi - i teori og praksis. Meld deg på under Kurs & samlinger.

Searching Availability...

ÅRSTIDENE

Gjennom de fire årstidene må vi alltid ta hensyn til hundenes  behov.

VINTER

Vinteren er en fin tid for hundetrening, men vi må ta hensyn hvis det i lengre perioder har vært svært kaldt. Vi ser også at det kan være ekstreme værskifte og mye vind. Dette kan by på utfordringer da elgene gjerne ønsker å komme i skjul for å ha ro og kontroll.

Ellers er elgene veldig ofte aktive og lekne om vinteren og tiden da elgene gjerne utfordrer og er i mer bevegelse.

VÅR

Våren er som regel en meget gunstig årstid for trening. Elgene er i en periode hvor de ønsker mer kontakt og mat. Dette fører til at de i lengre perioder gjerne holder seg nede ved treningsområdet. Dette er også en periode som vi gjerne benytter til trening av båndhund.

Etter at oksen har mistet geviret blir han roligere og vi kan tilbringe en del tid inne hos elgene. Det eneste vi må ta spesielt hensyn til da, er rundt en eventuell kalving i månedsskiftet mai/juni.

SOMMER

Sommeren er den tiden vi ser de fleste ønsker å trene hundene sine. For mange er det ferie og tiden kan benyttes sammen med familien til også å trene hund. En kjempeide, men nå må vi spesielt tenke på hundene. Høye temperaturer er ikke særlig bra for hundene da de kan utsatt for heteslag ved høy aktivitet. Hvis det blir veldig varmt, må vi enkelte ganger regulere treningstider til tidlig morgen eller til etter solnedgang.

Elgene er nå også veldig rolige da de ikke trives godt i temperaturer over 16 grader. De ligger mer i ro, og det passer veldig godt for valpetrening eller for hunder som trenger trygghet og mindre aktivitet.

HØST

Når temperaturen faller og brunsten hos elgene er i gang, er de mer aktive. På denne tiden kan vi, som på vinteren, få mye ut av treningen. Oksen er i brunst og veldig leken. Det kan riktignok by på store utfordringer for enkelte hunder, men det kan også være en fordel hvis hunden trenger litt ekstra bevegelse for å komme i gang.